1. Home
  2. ACMF 2023
  3. Eventyret om Beethoven

Eventyret om Beethoven

Thursday 24 February 2022 10:30
at Longyearbyen Kulturhus

Husker du dukken Rosenstjert og Minken Fosheims serie «Eventyret om…»? Nå får du «Eventyret om Beethoven» relæxt – med Rosenstjert og Isa Katharina Gericke sammen med musikere fra Arktisk Filharmoni.

Isa Katharina Gericke steppet inn da forestillingen «Eventyret om Telemann», i Minken Fosheims sykdomsfravær, skulle vises under Oslo Internasjonale Kirkefestival i 2018, og som mange husker gikk Fosheim bort senere samme år.

Nå kommer Gericke til oss for å gjøre en relæxt «Eventyret om Beethoven», basert på Minken Fosheims bok med samme navn. Med seg har hun dukkespiller Helene Byhring, som har mer enn 20 års erfaring med barn og teater og underviser ved Minken Fosheims Barneteater. Helene har vært dukkespiller ved Riksteatret, og er her nå – som hun var det med Minken Fosheim – med marionettedukken Rosenstjert.

Her blir det både morsomme og nyttige historier og massevis av nydelig musikk. I 2020 var det 250 år siden Ludwig van Beethoven ble født.

I Beethoven-året, 2020, startet Arktisk Filharmoni et fint samarbeid med Isa Katharina Gericke og Helene Byhring, og sammen utviklet vi forestillingen «Eventyret om Beethoven».

Denne forestillingen er en del av Den Kulturelle Skolesekken, DKS, Troms og Finnmark.
Forestillingen er produsert av Arktisk Filharmoni.
Forestillingen er støttet av SNN Samfunnsløftet.

—-

De eldste barna i barnehagene, samt barn fra 1-4 trinn har fått tilbud om å komme sammen med sin barnehage/skole.
Foreldre som vil gå sammen med barna sine, er hjertelig velkomne til å delta gratis. Inntil 50 ledige ekstra plasser, bare å møte opp!

—–

Medvirkende:

Isa Katharina Gericke, forteller

Helene Byhring Fosheim, dukkespiller

Katja Wieck, fiolin

Gabriel Gluch, cello

Bjørk G. Eide, piano

Foto: Lise Hilmarsdatter Benjaminsen

Opphav / Origin
Festival after party